понеделник, 19 май 2014 г.

Ти мразиш, ти имаш...

странно заглавие...

Ако не сте се досетили, да ви кажем - тази вечер в предаването ще ви представим песента "Du hast" на групата Rammstein. И макар да сме далече от г-н Тома Спространов, ще опитаме и ние да кажем нещо по темата.

Но преди да започнем сериозната тема, нека чуем парчето, за което вече стана дума и което ще е основна тема в оставащото ни време:


Малко страшно изглежда, малко така и звучи..
Днес няма да се занимаваме с чувствата и начините на изразяване на лирическия герой.
Както вече неведнъж сме споделяли с вас, уважаемите ни читатели и слушатели, зрители и прочее (каквито и "прочее" варианти да има) - голям кеф ни доставя ровенето и изравянето на различни версии, кавъри, както и асоциациите, които предизвикват у нас.

Винаги е приятно да чуеш млади хора, които се кефят не само на поп фолк, но и на метъл. Каква по-приятна гледка от хлапе, което пее с цяло гърло Duuuuuu, Du hassssssssssssst, DUUUUUUUUUUUUUUUUU?! Е, да - по-приятна гледка са няколко дерящи се хлапета...


Ако не е привлякла вниманието ви вече - нека чуем още една интерпретация на тази "немска народна песен":



Вярно, че имаше една друга песен, където фразата на немски е завършена и звучи доста по-смислено, но нея сега няма да ви я пускаме - сетете се и си я намерете сами, ако сте любопитни!

Ако не сте ги виждали все още или сте ги забравили, тук може да погледнете предишни постове с подобна тематика: 

Няма коментари:

Публикуване на коментар