четвъртък, 13 февруари 2014 г.

Жестове, езици

Вече сме ви представяли част от полиглотските ни увлечения. Днес ще ви говорим (гледайте внимателно!) за жестовете и мимиките като отделни езици.
Както знаете - за да говорите италиански, следва да използвате активно ръцете си! (ето така, например...) Други основни жестове (пък и не само) на италиански може да видите тук:



Доколко облагодетелствани са владеещите жестомимичен език? Еднаква ли е системата за цял свят? Еми, май не е... За да има равенство - в различните езици знаците са различни! Българската система може да видите тук (надяваме се! тъй като изисква повече от две кликвания и повече напрягане от това да се пусне дадено клипче в youtube - познайте дали знаем какво реално предлагаме на вниманието ви...) (много ни е срам, но май ни мързи повече, отколкото ни е срам, затова - съжаляваме, преглътнете го и така!)

Знаем, че и вие сте езикови откачалки! А вие знаете, че обичаме да споделяме любимите ни песни, стихотворения и клипове. Винаги, когато може! Колкото често може! По този повод - ето едно пускано и преди клипче за желаещите да чуят и видят малко френски : )

И като сме започнали с езиците - вижте и един лесен и подробен урок по английски:



И когато вече сте научили всичко - проверете колко сте добри! (за да се радвате на растеж - винаги се сравнявайте с най-добрите! Понякога е депресиращо, но пък е добре целите ни да не са лесно постижими!) Пробвайте да пеете с нея:

(респект!)

Няма коментари:

Публикуване на коментар