понеделник, 8 април 2013 г.

За татуировките


Имате ли татуси? Къде, какви? Не? Е, защо?

Напоследък само се заглеждаме по разни татуировки или поне казваме, че гледаме тях... И за да не ни бият – днес ще пишем за тях: Какво бихме ви препоръчали, какво да избягвате и всякакви други съвети относно татуирането.

Искате татус. Но какъв и къде?

Надпис или картинка? Картинката се разбира от всички, докато, за да разчетем надписа – трябва да можем да четем и да знаем съответния език. 

Много е важно да сме наясно за кого слагаме съответния татус – за себе си или за хората около нас: ако е за нас, може да е някъде скрит, за да не дава повод хората да говорят... Ако цели да образова другите (слагайки например любимия ни Шекспиров сонет на гърба) – добре е да се определи таргет групата – ако сложим 4-5 реда текст, не е нормално да очакваме всеки да успее да ги прочете, минавайки покрай нас. Но, от друга страна, татусът е възможност, дадена ви Отгоре, да публикувате вашата обява! Безплатно!

Скъпи дами, ако не искате приятелят ви, мъжът ви и/или който/която там да забравят важните дати – рождени дни, годишнини и т.н. – татуирайте си ги! По ваша преценка къде – важното е да са пред очите им, те ще свикнат с тези дати и без да се усетят – ще ги помнят!

Вие сте идиот и можете да се забавлявате цял живот с нещо, което ви е забавно и оригинално сега? Ще го гледате много, много години – едно и също, но ще е все така смешно и оригинално за вас? Татуирайте си го!

А, защо да не си татуирате името? Като се напиете – да знаят кой сте и къде да ви доставят!

Обичате чуждите езици и ви изглежда добре да си татуирате нещо на непознат такъв? Направете си татус на китайски, японски, корейски, арабски – важното е никой познат да не знае какво пише! Вие знаете какво би трябвало да пише, това е достатъчно!

Избягвайте да се татуирате или да си правите пиърсинг при хора, ползващи инструменти, които и вие можете да си направите в мазето!

Къде да разположим татуса – някъде, където нямат достъп чуждите очи или на челото? На челото признаваме татуси само под формата на мишена или на рог!

И накрая: За най-големите фенове на татуировките – нашето предложение:
От пръстите на крака нагоре – започват звездички, луна, която прелива в цветя, които се увиват около крака, постепенно превръщайки се в змии с вплетени черепчета (с голям череп на коляното, който сякаш се смее, когато се движете), нагоре става като решетка, през която личат вените, костите и сухожилията. (В зоната под и около кръста може да си татуирате някакви гащи, за да не ви е проблем лятото на морето да маате без връхни такива... Връхни гащи?!) Нагоре по тялото трябва да има дракон, може някой светия да се бори с него, няколко японски йероглифа, които следва да означават Смелост, Сила, Търпение, Мъдрост, Спагети, Мощ, Власт, Контрабас, Пари, Берекет, Плодородие, Ниска инфлация, Да спасим Пирин, Верен до гроб, Храброст, Ум и каквото друго се сетите... Разбира се, това е от едната страна. По протежение на другата ви предлагаме да разположите любимите си цитати от Библията, Шекспир, Изкуството на войната, текстовете на Тони Стораро и любимите ни латински сентенции, без значение дали означават нещо за нас – важното е да е яко!

Например:

Цетериум цензио картагинем ессе делендам!

Ю шол нат пас!

Тунайт уи дайн ин хел!

Проклинам двете си очи, че пак те търсят,
проклинам двете си ръце, че пак те искат,
и като казвам да вървиш, наум се моля
дано не ме послушаш ти.



Но ти не чуваш! Мра във твоя плен
и всичко мое мре и чезне с мен.


1 коментар:

  1. :D Добре, добре. Но не мисля да следвам съветите. Сама си знам какво, как и къде искам. И защо. :)

    ОтговорИзтриване