понеделник, 1 април 2013 г.

Течеееее, всичко тече...


(Спойлер: Няма да говорим за тоалетна хартия, а за времето, което отминава)

Дните се влачат, а годините летят... Когато човек е щастлив, не отчита времето – то сякаш се слива в едно цяло, в един дълъг миг, а когато е нещастенсякаш времето спира, а терзанията ще продължат вечно...


Щастливи ли сте? (Нека стесним въпроса: Щастливи ли сте през повечето време? Или сте нещастни – откъдето и да го погледнем...) По-щастливи ли сте от миналата година по това време? По-щастливи ли сте били, средно погледнато, през последната година – повече от преди?

Кое остава по-дълго в паметта ни – споменът за нещо хубаво, приятно и красиво, направило ни щастливи, или споменът за нещо грозно, некрасиво, което ни е наранило? Кое срещате по-често? Наистина ли срещате него по-често? Или просто сте свикнали да виждате него, дори и да е заобиколено от другото?

Надяваме се, че виждате хубавите неща, че ги търсите и откривате, независимо от другите – мрачни и лоши! Надяваме се, че, поглеждайки назад към изминалия ден, няма да се сетите за намусената продавачка в магазина за дамско бельо (много интересни неща се продават там... утре пак ще ида да разгледам!), нито за онези потрошени плочки, на които щяхте да се пребиете и десетина минути псувахте всички, които решихте, че са свързани по някакъв начин с този опит за покушение срещу вас... 

Надяваме се, че ще се сетите за онова непознато бебе, което ви погледна и ви се усмихна, докато просто си намествахте очилата, за прегърнатите пенсионери на пейката в парка, или за онова непознато бездомно куче, което толкова щастливо размаха опашка, когато му казахте приветливо „ей, куче!”!

Надяваме се, че сте щастливи!

Няма коментари:

Публикуване на коментар